123SMART - CYPRUS

20/06/18
Το καταπληκτικό μας πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του. Ένα πρόγραμμα γεμάτο εμπειρίες και γνώσεις το οποίο μας πρόσφερε πολλά.Το παζαράκι που φτιάξαμε με όλη μας την αγάπη με εργασίες των 2 χρόνων.
School market


14/06/18
Όλες οι χώρες φτιάξαμε το δικό μας παραμύθι το οποίο συνέχισαν οι χώρες εταίροι. Δείτε το παραμύθι μας εδώ.
Fairy tail


06/06/18
Αποχαιρετούμε τους εταίρους μας τραγουδώντας.
Goodbye song


29/05/18
Οι μαθητές του σχολείου μας χορεύουν παραδοσιακούς χορούς άλλων χωρών.Μπορείτε να τους απολαύσετε και να χορέψετε μαζί τους εδώ.
Dances from partners countries21/05/18
Πέμπτη κινητικότητα στην Κύπρο. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε παιδιά και δασκάλους στο σχολείο μας και να τους διδάξουμε τις δικές μας τεχνικές.

30/04/18
Πίνακες που έφτιαξαν τα παιδιά μας εμπευσμένα από διάσημους ζωγράφους των πέντε χωρών.
Famous Artists

10/03/18
Το ταξίδι στην Κρήτη ήταν γεμάτο με υπέροχες αναμνήσεις. Φυσικά αποκτήθηκαν καινούριες γνώσεις και έγινε εκμάθηση νέων τεχνικών.
Diorama
Shadow puppets
Pottery
Recycled bird
25/02/18
Ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα. Καιρός λοιπόν για την τέταρτη κινητικότητα που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά. Τους μαθητές μας συνοδεύουν οι δασκάλοι κ.Γεωργία Αντωνιάδου και κ.Χρυσοβαλάντης Χαραλάμπους. Ευχόμαστε Καλό Ταξίδι!

30/01/18
Οι μαθητές μας ζωγραφίζουν χρησιμοποιώντας την τεχνική από κάρβουνο.
Coal

23/01/18
Και τώρα ας απολαύσουμε παραδοσιακά πιάτα των χωρών εταίρων μας! Καλή σας όρεξη!
Dishes

22/12/17
Το χριστουγεννιάτικο μας παζαράκι αποτελούμενο από κατασκευές που έγιναν από τους μαθητές μας στα πλαίσια του προγράμματος SMART.
CHRISTMAS MARKET


20/12/17
Πλησιάζουν Χριστούγεννα και οι μαθητές μας φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με τη μέθοδο scrap-booking. Μια μέθοδο που διδαχτήκαμε στο ταξίδι μας στην Πολωνία.
Scrap-booking

30/11/17
Εθνικοί ύμνοι των χωρών που συνεργαζόμαστε. Μπορείτε να τους ακούσετε εδώ.
National anthems

24/11/17
Ο δάσκαλος του σχολείου μας κ.Βαλεντίνος Χαραλάμπους με τη βοήθεια tablet δημιούρησε holograms με τους μαθητές της Στ΄τάξης.
Holograms

19/11/17
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που ταξίδεψαν στην Πολωνία μας δείχνουν πως να δημιουργούμε με την τεχνική του decoupage! Πραγματικά ήταν μια τεχνική την οποία απόλαυσαν δάκαλοι και μαθητές!
Decoupage

01/10/2017
Επιτέλους φτάνουμε στην τρίτη κινητικότητα με προορισμό την Πολωνία. Ο διευθυντής του σχολείου μας κ.Χριστάκης Δημητρίου και ο εκπαιδευτικός κ.Χρυσοβαλάντης Χαραλάμπους συνοδεύουν 3 παιδιά της Στ΄τάξης στην Πολωνία. Εκεί θα βρεθούν με αντιπροσωπία μαθητών και δασκάλων από όλες τις χώρες.

29/09/2017
Γιορτάζοντας τον πρώτο χρόνο συνεργασίας μας! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι!
Celebrating 1st birthday


26/09/2017
Ευρωπαική ημέρα γλωσσών. Τα παιδιά της Ε΄τάξης λύνουν σταυρόλεξα που περιέχουν λέξεις των πέντε χωρών του προγράμματος.
European day of languages

14/09/2017
Από το ταξίδι που πραγματοποιήσαμε τον προηγούμενο Μάιο στη Σικελία, διδαχθήκαμε Ρομποτική. Οι δασκάλοι που έλαβαν μέρος δείχνουν στο υπόλοιπο προσωπικό όλα τα ενδιαφέροντα που έμαθαν.
Computation thinking

11/09/2017
Πίσω στα θρανία ξανά! Τέλος στις καλοκαιρινές μας διακοπές και έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα γεμάτο καινούριες εμπειρίες. Το πρόγραμμά μας είναι στο δεύτερο έτος και σε λίγες μέρες θα πραγματοποιήσουμε το ταξίδι μας στην Πολωνία.

22/06/2017
Οι δάσκαλοι που ταξίδεψαν στην Ιταλία δείχνουν στο υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου πως να φτιάχνουν παραδοσιακά χειροποίητα maccheroni!
maccheroni

13/06/2017
Η λήξη της σχολικής χρονιάς πλησιάζει. Απολαύστε μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος σε κάθε μια από τις πέντε χώρες.
Ways of spending time in Summer

15/05/2017
Η μεγάλη στιγμή για το δεύτερο μας ταξίδι έφτασε. Οι δασκάλοι του σχολείου μας κ.Γεωργία Αντωνιάδου και κ.Χρυσοβαλάντης Χαραλάμπους συνοδεύουν τους μαθητές της Ε΄τάξης Χαράλαμπο Μαυρομμάτη και Άντρια Δημητρίου στο Randazzo της Ιταλίας.
Randazzo

17/04/2017
Κάθε χώρα παρουσιάζει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου της για το Πάσχα!
Easter

10/03/2017
Άνοιξη επιτέλους! Δείτε πως γιορτάζει το κάθε σχολείο την πρώτη μέρα της άνοιξης!
Spring
27/2/2107
Μπορείτε να δείτε τις μάσκες που έφτιαξαν οι μαθητές των σχολείων για να γιορτάσουν τα καρναβάλια!
Carnival masks

7/2/2017
Τα παιδιά της Β΄και Γ΄ τάξης προσκάλεσαν την γιαγιά και τον παππού σε μια μικρή εκδήλωση που έγινε προς τιμήν τους. Μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες και σε ένα κλίμα συγκίνησης και ευχαρίστησης τους προσέφεραν μικρά δώρα ως ένδειξη της αγάπης τους.
GRANDPARENTS DAY

30/01/2017
Στα πλαίσια του μαθήματος της Τέχνης τα παιδιά δημιούργησαν διάφορες κατασκευές χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που υπέδειξε η κάθε χώρα. Τα παιδιά πραγματικά το απόλαυσαν.
Art techniques

25/01/2017
Τα παιδιά επέλεξαν λέξεις στα Αγγλικά και τις έγραψαν χρησιμοποιώντας τα ίδια τα υλικά. Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα στον πιο κάτω σύνδεσμο.
CLIL

20/12/2016
Επί ευκαιρίας των Χριστουγέννων στείλαμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες με τις ευχές μας σε όλα τα σχολεία και λάβαμε τις δικές τους!
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2017 σε όλους.
Christmas cards

10/12/16
Και τώρα λίγη μουσική! Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι " Άγια Νύχτα" στις 4 γλώσσες από τους μαθητές μας. Απολαύστε το εδώ Silent nigh

28/11/2016
Τα παιδιά με τους δασκάλους τους επέστρεψαν από το ταξίδι τους στην Ισπανία με τις καλύτερες εντυπώσεις. Έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τους δασκάλους και τη διεύθυνση του σχολείου, όσο και από τις οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά.


20/11/2016
Μαθητές του σχολείου μας ετοιμάζονται για ταξίδι με προορισμό την Ισπανία. Στο σχολείο της Ισπανίας θα συμμετέχουν, για 1 εβδομάδα, παιδιά με τους δασκάλους τους από κάθε χώρα. Το δικό μας σχολείο εκπροσωπούν ο διευθυντής κ.Χριστάκης Δημητρίου και ο δάσκαλος κ.Χρυσοβαλάντης Χαραλάμπους.


11/11/16
Για το μήνα Νοέμβριο μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού στις 5 χώρες πατώντας εδώ temperatures


10/11/16
Μαθητές στέλνουν τις ευχές τους στις πέντε γλώσσες WELCOMING PARTNERS IN ALL LANGUAGES.


02/11/16
Οι μαθητές της Στ' τάξης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους διακόσμησαν κολοκύθες για να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό για την καλύτερη κολοκύθα. Φωτογραφίες από τις κολοκύθες κάθε χώρας μπορείτε να δείτε εδώ PUMPKINS CONTEST

30/10/16
Ο διαγωνισμός για τα logo ολοκληρώθηκε. Ψήφισαν πάνω από 900 άτομα.
Τα αποτελέσματα με τους 5 νικητές βρίσκονται στο LOGO COMPETITION .


26/10/16
Τα παιδιά μας παρουσιάζουν τον όμορφο κόσμο τους μέσα από ευγενικές προτάσεις. Η παρουσίαση τους βρίσκεται στο BOOKLET WITH POLITE PHRASES .


24/10/16
Οι μικροί μας καλλιτέχνες ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και μας εξηγούν βήμα-βήμα πως φτιάχνουν τα έργα τους. Παρακολουθήστε τους στο ART TECHNIQUES .


21/10/16
Στη σελίδα PROJECT BROCHURE αναρτήθηκε έντυπο με σημαντικές πληροφορίες για την κάθε χώρα.


20/10/16
Οι μαθητές μας χαιρετάνε και στέλνουν την αγάπη τους στα Ισπανικά, Ιταλικά, Πολωνικά και βεβαίως Ελληνικά! Μπορείτε να τους θαυμάσετε στο GREETINGS FROM THE STUDENTS.


17/10/16
Τα 5 έργα Τέχνης που επιλέχθηκαν με τη διαδικασία της ψηφοφορίας από μαθητές και δασκάλους, στάληκαν για να ενταχθούν στο διαγωνισμό. Συγκεκριμένα στάλθηκαν 5 σχέδια από κάθε χώρα, σύνολο 25 σχέδια, από τα οποία θα επιλεγούν τα 5 με τη διαδικασία και πάλι της ψηφοφορίας. Μπορείτε και εσείς να ψηφίσετε τα πέντε που σας άρεσαν περισσότερο από τη σελίδα μας, στο VOTE LOGO μέχρι τις 29 Οκτωβρίου το μεσημέρι.
Καλή μας τύχη!


15/10/16
Πρωτοτυπία και δημιουργικότητα! Αυτές οι δυο λέξεις χαρακτηρίζουν σχεδόν όλα τα έργα Τέχνης των μαθητών μας, οι οποίοι καλέστηκαν να φτιάξουν τα logo του project για να διεκδικήσουν μια θέση στο διαγωνισμό. Δυστυχώς, έπρεπε να επιλεγούν μόνο 5 για να σταλούν και για να είμαστε δίκαιοι έγινε η επιλογή με τη διαδικασία της ψηφοφορίας.


14/10/16
'Ενας από τους στόχους που θέσαμε, ήταν να γνωρίσουμε τις συνεργάτιδες χώρες στους μαθητές μας και τα καταφέραμε!
Ευχαριστούμε όλους τους δασκάλους του σχολείου για τη συνεργασία και το χρόνο που αφιέρωσαν. Κυρίως όμως, ευχαριστούμε τους μαθητές μας, για το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων.


10/10/16
Στη σελίδα μας PRESENTING COUNTRIES αναρτήθηκε ταινία μικρού μήκους που παρουσιάζει τις ομορφιές, την παράδοση, ήθη και έθιμα του τόπου μας. Εκεί μπορείτε να δείτε και να γνωρίσετε τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, μέσα από ταινίες που έφτιαξαν οι ίδιες.


04/10/16
Μετά από τρεις αξέχαστες μέρες στην Πολωνία επιστρέψαμε πίσω γεμάτοι εμπειρίες, ιδέες και όρεξη για υλοποίηση των όσων προγραμματίσαμε. Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με εξαίσιους συναδέλφους από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πολωνία.
Μετά από πολύωρες συναντήσεις καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πλάνο για τους επόμενους μήνες.
Καλή αρχή σε όλους μας!!!29/09/16
Ετοιμαζόμαστε για αναχώρηση με προορισμό τη Czerwionka-Leszczyny της Πολωνίας. Το τριήμερο 30/09/16-02/10/16 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των σχολείων των υπόλοιπων χωρών για οργάνωση του κύκλου εργασιών που θα ακολουθήσουμε.
Το σχολείο μας θα επροσωπηθεί από τις δασκάλες Γεωργία Αντωνιάδου και Ανθή Παναγιώτου.


20/09/16
Αγαπημένοι φίλοι και γονείς των μαθητών μας,
Με χαρά σας καλωσορίζουμε στο "Ημερολόγιο μας" και ευχόμαστε να μας κρατάτε συντροφιά για τα επόμενα 2 χρόνια.
Στη σελίδα του Diary-Cyprus θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες που θα κάνουμε στα πλαίσια του Project μας, σε συνεργασία με τις φίλες χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πολωνία.
Στο πλαίσιο Comments μπορείτε να γράφετε τα δικά σας σχόλια, απορίες ή τυχόν διευκρινίσεις που χρειάζεστε.
Ευχόμαστε να απολαύσετε το ταξίδι αυτό, όσο και εμείς, και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας!!!

Discussions